typiskt!

Fasen alltså, igår blev jag dålig i halsen igen. Kunde inte dansa då och kommer inte att dansa idag. typiskt! Tänkte ivarjefall posta låten som vi dansade till förra helgen, Yardbird shuffle av Woody Herman! Den 8 December tänker jag och några till åka på julshow till Norrtälje. Bland de som anordnar uppvisningen finns både Sandra och Mackan, mina nuvarande danslärare. Det är deras sista lektion på Åland ikväll så jag tänker gå dit även om jag inte får dansa. Här kommer ett litet klipp på vad man kan vänta sig i julshowen, mina danslärare är paret till vänster i bild.

Balboa

Dansade Balboa för första gången igår, stört kul! här kommer mitt favoritklipp på denna underbara dans.

Funderingar

Under helgen pratade jag och Margo en del om att många barnlåtar är den perfekta dansmusiken, började fundera lite och hamnade in på detta underbara klipp!


Så mycket dans

Just nu har jag bara så mycket dans i mig. Helgen var helt magisk! Kurs i Balboa-inspirerad autentisk jazz med Andreas Olsson, Alltså den här killen: Under helgen bodde en finsk dansare här hos mig och det var kung! Ska från och med nu alltid hosta dansare! Det var trevligt så tusans. På Lördagskvällen åt och dansade vi på helfina pilsnermackan för att sedan fortsätta ut i natten till Dinos och lyssna till Ruderunners (Hurrigans coverband) Söndagen var det kurs igen, sen prova-på kurs i Balboa och sist men inte minst tedans till underbara Red Beans and Rice jazzband - Ålands stolthet! Åt säkert tre av Nunnis underbara morotskakor, som redan blivit kult! Idag börjar nybörjarkursen i Balboa, där jag ska följa. Dessutom fortsätter Lindy nybörjarkursen direkt efteråt som jag ska föra i. Undrar hur det ska gå att blanda ihop allt sådär, men det ordnar sig. Dessutom bokade jag biljetter till In the mood for christmas! Det är en julshow med Linyhop, sång, stepp, charleston med mera som bland annat Sandra Klack är med och anordnar. Jag tänker gå den 8/12 i Norrtälje, då det även ingår julbord. Någon som vill med? såg att det fanns några billiga vandrarhemsrum kvar som kostar 500kr/natten, så om man delar blir det ju bara 250 spänn var. Ingen vidare komfort men det är ju bara för en natt. Funderar även på att anmäla mig till Ljubljana Sweet Swing festival i år igen, Någon förare som vill paranmäla sig? Det börjar bli dags nu.. Mycket att fundera på, men många roliga saker på gång. Avslutar med en video när Andreas Olsson dansar Lindyhop, finns sjukt mycket autentisk jazz i hans dans alltså, tex steget Camel walk som vi lärde oss under helgen. (ca 1:50 in i klippet)

Tjo!

Hittade ett youtubeklipp där vad-steget fanns med, även om de dansar boogiewoogieish.


Underbara Lördag!

Åh, denna underbara Lördag! Börjar dagen med att kasta in två antibiotikatabletter, och har sedan en timme kvar innan jag kan äta frukost, eftersom de ska tas på fastande mage. Läser några sidor i min bok, sträcker på mig, stiger upp, tänder ljus och slår på Big Band Music-Radio och lagar frukost i lugn och ro. En underbart rogivande morgon, utan smärtstillande och ont i halsen.

Lyssna ni också! http://www.live365.com/stations/wkhr?play=2

Idag ska chevan förberedas för vinterförvaring, har hittat en plats åt den i Bastö, Hoppas på att allt ska gå bra och att den kommer stå tryggt där.

Ha en bra dag alla!

Nya bloggar!

Jag är sjuk och behöver nya bloggar att följa/läsa - Vilka bloggar läser du?

bästa kombon!

jag gillar verkligen I Charleston-klippen på youtube, och jag gillar verkligen Herräng, men jag visste inte att det hade gjorts ett I Charleston Herräng back in the days! helmysigt!


men si va fint?

Nyfiken på att se vår danslärare Mackan dansa Boogiewoogie?
(rätta mig om jag har fel!)
kolla fem minuter in i detta klipp!

sjuk dag 3

Fasen vad jag ogillar att vara sjuk. Dagarna smälter samman till en äcklig dimma av vatten, blåbärssoppa, isglass och panacod. Jag vet inte om jag känner av en liten förbättring i halsen eller om jag bara blivit bättre på att räkna ut när jag måste få i mig föda och ungefär hur mycket för att orka. Matematikern i mig mår bra av att få lite stimulans ivarjefall eftersom jag det är 8 piller som skall ätas dagligen och vissa på fastande mage och vissa inte, + att man ska tajma sitt ätande när panacoden har som bäst verkan, 90 min efter att man tagit den. Ja, så spännande är mitt liv just nu, och istället för att räkna upp allt jag missar genom att vara sjuk just nu så publicerar jag en intervju från Herräng, där huur många som helst av mina dansvänner är med.
Känner du igen någon?

sjukling

Natten tills igår blev jag helt plötsligt, och väldigt snabbt, sjuk. Från att ha varit helt pigg till att tjugo minuter senare känt sig helt död. Åkte till jobbet igår men fick snabbt åka hem igen och kurera mig, vilket resulterade i att jag självklart missade lindyhop nybörjarkursen, - någon som kan berätta vad ni gick igenom? Var till farbror doktorn idag och de visade sig att jag fått något så fint som inkapslad angina, och troligen också halsböld. För detta ska de nu ätas 40 antibiotikatabletter på tio dagar i hopp om bättring. Om bättringen inte infinner sig så ska ett litet snitt läggas i halsmandeln så att allt äckel kommer ut. Hujj! Jag är sjukskriven en vecka och det betyder ingen dans på ett tag. Underhåller mig idag med att kolla på flashmobs och äta isglass. Är det någon som har någon film från herräng dance camp eller så, så får man gärna komma över men en sådan så jag har något att göra en stund. Puss!

WOPWOP!

Hej!
jag har inte tid att skriva ordentligt, men vill gärna tipsa er alla om denna! Totalt jävla läsvärd helt enkelt.

http://apps.facebook.com/theguardian/travel/2012/nov/02/swing-lindy-hop-festivals-around-world?post_gdp=true

God morgon!

ah, trögstartad morgon detta. Tänkte i varje fall meddela att jag och E överlämnade krya-på-dig-gåvan till våran Swingmama' igår. Hon blev nog himla glad över att vi hade tänkt på henne.

Avslutar med en låt som jag körde på socialdansen igår; Indigo Swing - How lucky can you guy be.

Lindyhop madness

Hoh, idag har det bara varit dansfunderingar på gång. Dels så fick jag ett såhär helmysigt mail idag:
"Hej Ålänningar!
Jag planerar en Lindy Hop Bal i Stockholm lördag den 1 december (19-24). Då är ni hjärtligt välkomna. Evenemanget kommer snart upp här på fb.
Det ä liveband med smoking och fluga (Tommy Löbel Swing Band), DJ, nån form av show (det är detta som inte är riktigt klart än..). Lokalen är en gammal bio från 1926, med 6 meter takhöjd, åskådarbalkong och allt. Dansgolvet är STORT :-)

Klädkoden kommer att vara svart, vit, brun. En Ballroomdans i en innerstad en mörk ock kulen senhöstdag.

Ja, åså kan ni kombinera underbar dans med lite shopping inför jul!! Perfekt!

Vänlig H/*Olof."

Jag menar, vem kan tacka nej till något sådant?

Dessutom har det varit styrelsemöte idag, pratade bland annat om hosting inför scandinavian shuffle, balboainspirerad autentisk jazzkurs, lite liveband, höstfest och julfest. Dessutom var jag Dj och det kom hela 20 personer och dansen var i full gång enda till kl 21. De må låta lite, men det är väldigt mycket för Ålands socialdansscen.

Jag avslutar idag med ännu ett klipp från Herräng dance camp, denna gång vecka två, då jag var där och gick Lindyhop intermediet-kurs. Inte så mycket dans i detta klipp, men det visar en hel del av denna Kollo-känsla som jag ofta pratar om. Emellanåt är det nästan lite sektvarning alltså! men jag gillart!